De kunstmatige kerstboom: Een complete gids

Nov 17, 2022 Huis & Tuin

Als u een van de vele mensen bent die elk jaar een kerstboom niet durft op te zetten, zijn kunstbomen wellicht uw beste keuze. Ook bekend als PVC of plastic kerstbomen, zijn dit kunstmatige versies van de traditionele echte bomen. Dit bespaart u niet alleen de moeite van het jaarlijks opzetten en afbreken van een boom, maar geeft u ook de esthetiek van een echte boom tegen een fractie van de kosten. Dit is alles wat u moet weten over kunstkerstbomen kopen:

Wat is een kunstkerstboom?

Een kunstkerstboom is een door de mens gemaakte replica van een echte boom. Deze worden meestal vervaardigd uit plastic, PVC of glasvezel. De PVC of plastic kerstbomen zijn het meest populaire type kunstbomen op de markt. De bomen van glasvezel zijn iets ouder en zijn in de loop der tijd minder populair geworden. Kunstbomen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Sommige mensen geven de voorkeur aan kunstbomen vanwege allergieën, drukke agenda’s of een beperkte hoeveelheid beschikbare opslagruimte.

Soorten kunstkerstbomen

Er zijn veel verschillende soorten kunstkerstbomen op de markt, maar laten we eens kijken naar een paar van de populairdere. – De PVC kerstboom: De PVC boom is het meest populaire type kunstkerstboom. Deze zijn gemaakt van PVC of polyvinylchloride, een soort plastic. De PVC heeft een glanzende coating zodat hij op een echte boom lijkt. PVC bomen worden meestal opgevouwen of in een doos gekocht. De PVC-boom is sinds de jaren 1950 de standaard voor synthetische bomen. – De vezeloptische kerstboom: De vezeloptische boom is ook een ouder type kunstkerstboom die de laatste jaren minder populair is geworden. Dit type boom heeft een smalle stam maar er komen veel takken uit. Er zijn ook fiber-optic miniboompjes die maar één stam en een paar takken hebben. De vezeloptische boom wordt vaak opgezet met een standaard, dus je moet ervoor zorgen dat hij goed op de standaard gaat. – De Balsemspar kerstboom: Hoewel deze boom synthetisch is, heeft hij wel een natuurlijke uitstraling. Dit type boom heeft een volle vorm en is helder groen van kleur. – De Douglas spar kerstboom: Dit is een andere natuurlijke boom die een volle vorm en groene kleur heeft. – De Fraser spar kerstboom: Deze boom heeft een volle vorm, een donkergroene kleur, en een lekkere geur.

Hoe kies je een kunstkerstboom?

Bij het kiezen van een kunstkerstboom moet je met een paar factoren rekening houden. – Vorm: De vorm van de boom is een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Sommige mensen geven de voorkeur aan een volle vorm terwijl anderen een halfvolle vorm prefereren. De volle vorm geeft je meer ruimte om te versieren terwijl de halfvolle vorm goed is als je een kleine ruimte hebt. – Kleur: De kleur van de boom kan een verschil maken in de algehele uitstraling van uw huis. De meest populaire kleur is felgroen, maar sommige mensen geven de voorkeur aan een blauwe of paarse kleur. – Kerstboomstandaard: De kerstboomstandaard is een belangrijke factor om op te letten bij de aankoop van een kunstkerstboom. De meest populaire kerstboomstandaard is de metalen standaard. Deze kan worden gebruikt voor alle soorten kunstkerstbomen. Een andere optie is de plastic standaard die alleen kan worden gebruikt met een PVC-boom.

Tips voor de verzorging van uw kunstkerstboom

– Goed opbergen: Zorg ervoor dat u alle versieringen van uw kunstkerstboom verwijdert voordat u hem opbergt. U kunt de boom opbergen in een doos of rechtop in een zak of standaard. U kunt de boom ook ophangen aan een muur of hek. – Water geven: Als u uw kunstboom wat vocht wilt geven, zorg er dan voor dat hij op een standaard staat die water kan houden. Het is raadzaam om de boom niet te veel water te geven, omdat dit schade aan de synthetische materialen kan veroorzaken. – Schoonmaken: Zorg ervoor dat u uw kunstkerstboom uitzet voordat u hem schoonmaakt. U kunt een zachte borstel gebruiken om de boom schoon te maken en een stofzuiger om alle losse stof of stukken van de boom op te ruimen. Gebruik een milde zeep en water om de boom schoon te maken.

Waar te koop

Kunstkerstbomen worden verkocht bij de meeste winkels die kerstversiering zoals miniatuur kerstdorpen verkopen. U kunt ze ook online kopen op vele websites. U kunt uw boom het beste kopen als u precies weet wanneer u hem wilt versieren. U kunt ook een echte kerstboom kopen en hem dan laten omhakken als u hem niet meer gebruikt. Dit is een geweldige manier om alle voordelen van een echte boom te krijgen zonder dat u hem 11 maanden per jaar hoeft op te slaan.

Conclusie

Als u een van de vele mensen bent die bang zijn om elk jaar een kerstboom op te zetten, dan zijn kunstbomen wellicht uw beste keuze. Ze zijn goedkoper en minder werk dan echte kerstbomen, plus ze kunnen jaren meegaan! Of je nu kiest voor een pvc-boom of een echte kerstboom, zorg er wel voor dat je hem goed verzorgt. Met een beetje liefde en aandacht gaat uw boom de hele kerstperiode en daarna mee. Nu weet u alles wat u moet weten over kunstkerstbomen.