Een Oase Vijverpomp en Vijver Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Mar 20, 2023 Tuininrichting

Een vijver in de tuin kan zorgen voor rust en ontspanning. Het geluid van het kabbelende water en de prachtige vissen die erin rondzwemmen, maken een vijver tot een populaire aanwinst voor vele tuinen. Echter, om de vijver goed te laten functioneren en er optimaal van te kunnen genieten, is het belangrijk om de juiste vijverpomp te kiezen en de juiste vijver te creëren. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van een vijver.

Kies de juiste grootte

Het kiezen van de juiste grootte van de vijverpomp is erg belangrijk. Het is aan te raden om een pomp te kiezen die in staat is om het volledige vijverwater in één uur rond te pompen. Dit wordt ook wel de pompcapaciteit genoemd. Het is dus belangrijk om te weten hoeveel water er in de vijver zit en wat de diepte van de vijver is. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de stroomsnelheid van het water en hoeveel druk de pomp kan leveren.

Kies de juiste sterkte

De sterkte van de vijverpomp is ook belangrijk om te overwegen. Het vermogen van de pomp wordt meestal uitgedrukt in wattage. Hoe groter de vijver, hoe krachtiger de pomp moet zijn. Ook de hoeveelheid beplanting en vis in de vijver hebben invloed op de sterkte van de vijverpomp.

Kies het juiste filter

Naast een goede vijverpomp, is het ook belangrijk om het juiste filter te kiezen. Het filter zorgt ervoor dat het water schoon blijft en de juiste bacteriën in stand worden gehouden. Er zijn verschillende soorten filters verkrijgbaar, waaronder biologische filters en mechanische filters. Het is belangrijk om te kijken welk filter het beste past bij jouw vijver en situatie.

Kies de juiste vijver

Het kiezen van de juiste vijver is net zo belangrijk als het kiezen van de juiste vijverpomp. Er zijn verschillende soorten vijvers verkrijgbaar, zoals een koivijver, plantenvijver of zwemvijver. Het is belangrijk om te bedenken wat je precies wilt met de vijver en welke vissen en planten je erin wilt hebben.

Oase vijverpomp en vijver kopen

Als je besluit om een Oase vijverpomp en vijver te kopen, is het belangrijk om te kijken naar de specificaties van de verschillende modellen. Oase heeft verschillende soorten vijverpompen en filters die passen bij verschillende groottes en soorten vijvers. Daarnaast bieden zij ook complete vijversets aan, zodat je in één keer alles hebt wat je nodig hebt om een mooie vijver te creëren.