Vakantie in Den Bosch: koop souvenirs!

Jul 27, 2022 Tuinieren

De beste souvenirs zijn diegene die gelukkige herinneringen oproepen. Een goed gekozen souvenir kan een voorwerp van genegenheid op zich worden en niet alleen een aandenken aan uw reis. Om u te helpen het perfecte souvenir te vinden, hebben we deze handige gids samengesteld over waar u de beste souvenirs in Den Bosch kunt vinden. In dit artikel vindt u insider tips over waar u unieke souvenirs kunt vinden in Den Bosch, Nederland zonder de bank te breken. Of je nu op zoek bent naar typisch Nederlandse cadeaus zoals klompen, kaas of klompen, of iets exotischer zoals Delfts blauw aardewerk of klompen met ingebouwde klompen, wij hebben het voor je!

Wat te koop in Den Bosch

Den Bosch stond in de 15e eeuw bekend als bloemenstad, dus het is niet meer dan logisch dat bloemen een populair souvenir zijn. Er zijn veel kleine bloemisten langs de grachten en het zal u moeite kosten een gevarieerder aanbod aan bloemen te vinden. Van de traditionele tulpen en narcissen, tot orchideeën, lelies en exotische bloemen zoals de fresia en het Afrikaans viooltje. Voor degenen met groene vingers, kunt u uw eigen boeket samenstellen uit een assortiment van buitenplanten en -bloemen. Als u op zoek bent naar iets traditioneels, dan is er in Den Bosch een lange traditie van rozen kweken voor export naar Nederland, en veel van deze rozen worden nog steeds in Den Bosch gekweekt. Ook is Den Bosch de thuisbasis van de grootste tulpenkwekerij van Nederland – Keukenhof.

Bloemen uit de bloemenstad

Den Bosch stond in de 15e eeuw bekend als bloemenstad, dus het is niet meer dan logisch dat bloemen een geliefd souvenir zijn. Er zijn veel kleine bloemisten langs de grachten, en je zou het moeilijk vinden om een meer divers aanbod van bloemen te vinden. Van de traditionele tulpen en narcissen, tot orchideeën, lelies, en exotische bloemen zoals de fresia en Afrikaanse viool. Ga eens langs deze tuinmeubelshop van Den Bosch; hier vind je van alles en zou je zelfs een gouden bloempot mee kunnen nemen als grappige souvenir. Als housewarming cadeau. Of voor iemand die er simpelweg van houdt.

Nederlandse kaas

Voor iets typisch Nederlands gaat er niets boven kaas. Den Bosch en omgeving zijn al eeuwenlang een centrum van de Nederlandse kaasproductie en de thuisbasis van enkele van de beroemdste Nederlandse kaasmakers. De meeste kaas die in het gebied wordt gemaakt, is gemaakt van koemelk, hoewel er ook geitenkaas wordt geproduceerd. De bekendste kazen uit Den Bosch zijn Gouda, Edam en de harde, zoute blauwaderkaas, die meestal verkruimeld op aardappelen wordt geserveerd. Als u graag wat Nederlandse kaas mee naar huis wilt nemen, verkopen de meeste souvenirwinkels en cadeauwinkels in Den Bosch een selectie van Nederlandse kaas. Een meer unieke optie zou een bezoek aan de Goudse Schouw zijn, een van de vele Nederlandse kaasmusea of oogstschuren in de omgeving. De Goudse Schouw is een groot gebouw dat een kaasmakerij en kaasmakerijtentoonstelling huisvest.

Klompen

Klompen zijn een typisch Nederlands souvenir, en Den Bosch is een geweldige plek om ze te kopen. De stad is beroemd om het maken van houten schoeisel en doet dat al sinds de 15e eeuw. De meeste klompenmakers zijn kleine familiebedrijven die al generaties lang schoenen maken. De beroemdste klompenmaker uit de streek is Wilmink, dat in 1846 werd opgericht. U kunt hun flagshipstore bezoeken op de Grote Markt in Den Bosch. De winkel heeft een indrukwekkende collectie houten schoenen en klompen, inclusief een schoenmakerij waar u kunt zien hoe klompen worden gemaakt. Als u op zoek bent naar iets exotischer, heeft Wilmink ook een ruime selectie kleurrijke klompen. Behalve Wilmink zijn er nog veel meer souvenirwinkels en cadeauwinkels die houten klompen verkopen op de Grote Markt. De meeste van deze winkels hebben hun eigen unieke selectie van verschillende soorten klompen, waaronder ook nieuwigheidsklompen met eigenzinnige ontwerpen.

Delfts blauw en wit keramiek

Den Bosch is al eeuwenlang een van de belangrijkste producenten van Delfts Blauw en Wit keramiek in Nederland. Hoewel de stad niet langer een centrum van keramiekproductie is, kun je er nog steeds keramiek van hoge kwaliteit kopen, gemaakt in de stijl van het oude Delfts Blauw en Wit. De meeste souvenirwinkels en cadeauwinkels in Den Bosch verkopen een ruime keuze aan blauw-witte keramiek. Als u op zoek bent naar iets unieks, bezoek dan een van de vele keramiekwinkels op de Grote Markt. De meeste van deze winkels verkopen blauw-witte keramiek, evenals andere traditionele Nederlandse souvenirs.

Andere souvenirs uit Den Bosch

Den Bosch is ook beroemd om zijn houten speelgoed en houten klompen, dus als u op zoek bent naar iets anders, zijn dit geweldige opties. Het houten speelgoed wordt met de hand gemaakt in een werkplaats in Den Bosch, dus u kunt er zeker van zijn dat u een souvenir van hoge kwaliteit koopt. Blauw-wit keramiek en houten klompen zijn leuke cadeaus om mee terug te nemen uit Den Bosch. Het zijn kwaliteitsartikelen die jaren meegaan en een uniek aandenken zijn aan uw reis.