De tuin- en terrasindustrie in 2020

May 24, 2022 Tuin en Terras
Woman planting primula flowers in spring garden

De tuin- en terrasindustrie is enorm en omvat veel subcategorieën, waaronder grills, bloemen en planten. Een van de grootste uitdagingen waarmee de industrie in 2020 werd geconfronteerd, was de pandemie van het coronavirus. Dit dwong de industrie om het hele ontwerp te heroverwegen en zich aan te passen aan veranderende markteisen. Hier zijn enkele suggesties voor het creëren van een geweldige tuin en patio:

Investeer in een mooie waterpartij. Zelfs een klein terras kan een vijver herbergen. Een waterpartij geeft een tuin een ontspannen sfeer. Sarah Solis van Garden and Patio Design verwerkte een grote waterpartij in de achtertuin van haar huis. Een eenvoudige waterpartij zoals een waterval voegt een instant oase toe aan de tuin. Waterpartijen bieden ook een manier om dieren in het wild aan te trekken. Een metalen bak omgebouwd tot vijver is een goede optie.

Hangende planten. Planten kunnen op verschillende hoogtes worden opgehangen om een ​​interessant effect te creëren. Als je in een gebied woont waar het in de winter erg koud wordt, probeer dan een boom in een pot te kweken. Een hangstoel is een geweldige manier om wat ruimte vrij te maken en geurige kruiden te planten. Gelaagdheid potten op een muur geeft kleur en interesse. Door hangplanten te gebruiken, creëer je een geweldige tuin. Als je geen terras of tuin hebt, kun je op het balkon van een appartement toch een tuinachtige ruimte creëren.

Een monochroom beplantingsplan is een andere manier om een ​​vredige en rustgevende tuin te bereiken. De Collins Group uit South Carolina heeft dit landschap ontworpen met behulp van een geheel groen kleurenpalet en lokaal geproduceerde gerecyclede granieten stoepranden. Een ander voorbeeld is een tuin met stenen paden rondom bloemperken. De bloembedden zorgen voor een visueel contrast met het stenen pad, dat de verschillende plantensoorten scheidt. Een bank van redwood met opbergruimte kan ook een goede keuze zijn.

De Yard and Patio-show is sinds 1988 een belangrijk onderdeel van het lenteseizoen in Portland. De show wordt nu geleid door Metropolitan Productions Inc., een bedrijf dat de show in 2015 heeft overgenomen van de Oregon Association of Nurseries. Naast de exposities en verkopers, het evenement biedt ook een reeks gratis seminars en workshops. In het verleden was de Yard and Patio-show een geweldige plek om planten en accessoires te kopen. Met een tentoonstelling van meer dan 150 verkopers en enkele tientallen seminars, is de Garden and Patio-show de perfecte manier om het lenteseizoen te beginnen.

De eenvoudigste manier om een ​​terras zomerklaar te maken, is door buitenpotten te plaatsen. Ze kunnen elke buitenruimte opfleuren met een verscheidenheid aan planten. Buitenplantenpotten zijn er in vele soorten, maten en stijlen. Deze kunnen ook in verschillende delen van de tuin worden geplaatst. Voor een nog aantrekkelijker effect plaatst u bloembakken op verschillende hoogtes rond een buitenbank. Als u ruimte wilt besparen, kunt u ook afstemmen op een plantenbak gemaakt van oude containers. Zorg er wel voor dat je een afvoergat hebt om te voorkomen dat het wegglijdt.

Een ander project van A Blade of Grass, Inc. in Boston, betrof het opnieuw ontwerpen van de achterporch om af te dalen naar het aangrenzende verhoogde arduinterras van de patio. Het bedrijf creëerde ook een natuurlijke omgeving met inheemse aanplant. Het landschap kent ook onregelmatige arduinpaden. De huiseigenaren kozen ervoor om astilbe ‘Vision in Pink’ en malus ‘Whitney’ astilbe te kweken. Ze omvatten ook pennisetum ‘Green Mountain’ en geel gras Hakonechloa ‘Aureola’.