Drie essentiële elementen van tuinontwerp

May 24, 2022 Tuininrichting
Happy senior women friends planting flowers together outdoors, laughing, community garden concept.

Balans is een ander essentieel onderdeel van succesvol tuinontwerp. Balans verwijst naar het visuele gewicht van elementen in een tuin. Het kan een berkenpol zijn te midden van een zee van hosta’s. Of het kan een strook gazon zijn met oranje oosterse klaprozen en een stukje blauwe lupine. Het doel van een asymmetrische tuin is om een ​​gevoel van evenwicht te creëren in de ruimte.

Sommige mensen beschouwen tuinontwerp als een kunstvorm die een expert vereist. Dat is niet helemaal waar. Tuinontwerp is eerder een complex proces waarbij de driedimensionale ruimte wordt gemanipuleerd om de look en feel van een tuin te creëren. Afgezien van planten, bestrating, verlichting, drainagesystemen en landschapsmaterialen, omvat het ook menselijke psychologie en ruimtelijk bewustzijn. Het ontwerp van een tuin is een uitdrukking van de persoonlijkheid en smaak van de eigenaar.

Houd bij het ontwerpen van uw tuin rekening met het doel dat u ermee wilt bereiken. Ben je van plan het te gebruiken voor sociale activiteiten? Ben je van plan om een ​​zitje of een schutting toe te voegen aan de ruimte? Wilt u een trellis toevoegen om privacy te bieden? Bedenk vervolgens welke stijl van tuinontwerp bij uw levensstijl en budget past. Stel jezelf dan deze drie vragen:

De beste tuinen delen een gemeenschappelijk gevoel van plaats. Ze geven je het gevoel alsof je een huis binnenkomt, maar zijn onderscheiden van de buitenwereld. Elementen zoals een hoge muur, een groenblijvende haag en een terras kun je gebruiken om de tuin zijn unieke karakter te geven. De meerderheid van de Amerikaanse tuinders gebruikt de achtergrondtechniek echter niet. Bij het ontwerpen van een tuin is het handig om deze te verankeren door een structuur te bouwen, struiken te planten of een omheining te plaatsen. Over het algemeen is een eenvoudige structuur of omheining voldoende als achtergrond. Onthoud dat het doel van de achtergrond is om het oog naar de voorgrond te leiden.

Het tweede essentiële element van een goed tuinontwerp is structuur. Of het nu een tuinhuisje of een terras is, er moet enige structuur zijn om een ​​stabiel kader te bieden. Deze structuren kunnen een goede manier zijn om visuele pauzes te creëren en de structuur van het landschap te versterken. Als u van plan bent om te entertainen, heeft u mogelijk extra zitplaatsen nodig. De ontwerpen van Susan hebben vaak een dubbel werk, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor kleine ruimtes.

Ook de bodemkwaliteit kan een belangrijk onderdeel zijn van Garden Design. Het beïnvloedt de beschikbaarheid van water en voedingsstoffen, de activiteit van bodemmicro-organismen en de temperatuur van de wortelzone. Inheemse planten hebben een voordeel ten opzichte van geïmporteerde soorten, omdat ze zijn aangepast aan het lokale klimaat en de omgeving. Je hebt minder pesticiden en andere chemicaliën nodig om een ​​inheemse tuin te onderhouden. En ze zullen er ook beter uitzien! Bodem kan uw tuinontwerp maken of breken.

Kies een kleurenthema. Warme kleuren zijn een mengelmoes van trompetten, terwijl koele kleuren een vredig gevoel geven. Het gebruik van contrasterende of complementaire kleuren is een geweldige manier om balans te bereiken. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, wilt u misschien zelfs één kleur in een bepaald gebied gebruiken in plaats van ze allemaal te mengen. Een kleurenthema helpt om verwarring in je tuin te voorkomen. Het is ook belangrijk om te overwegen hoeveel ruimte je hebt om te planten en wanneer je van plan bent om het te planten.