Hoe u charme aan uw tuin en terras kunt toevoegen

May 24, 2022 Tuin en Terras
nature plant gardening hobby, happy man person lifestyle with growing flower green leaf

Een kleine tuin of patio kan een verscheidenheid aan elementen bevatten om een ​​unieke look te creëren. U kunt een bank en vijver opnemen om dieren in het wild aan te trekken, of u kunt kiezen voor een meer traditionele Engelse tuinstijl met meerdere niveaus, veel planten en een kas. Voeg vervolgens zitplaatsen toe aan uw tuin of patio om een ​​plek te bieden om te zitten en te ontspannen. Wat je ook kiest, je hebt een geweldige buitenruimte voor het ontvangen van vrienden en familie.

Om uw buitenruimte nog meer charme te geven, plant u een volwassen palmettoboom of gebruikt u vijgenklimop om een ​​bakstenen muur zachter te maken. In het geval van een op het eiland geïnspireerde ruimte ontworpen door Ishka Designs, past de schaduwrijke palmettoboom in de weelderige achtergrond en voorkomt dat de tuin er te overdreven verzorgd uitziet. Verspringende straatstenen en stenen treden voegen structuur toe aan de tuin en laten deze zich toch op een interessante manier openbaren.

Veel meubelfabrikanten en ontwerpers hebben goed gemaakte tuin- en terrasmeubels in hun aanbod opgenomen. Russell Woodard en John Salterini zijn twee populaire fabrikanten van terrasmeubilair. Bij een plaatselijk tuincentrum of op internet kun je veel verschillende stijlen en soorten vinden. Een goed lokaal tuincentrum of fabrikant van terrasmeubilair helpt u bij het ontwerpen van uw perfecte tuin of terras. Als je geen tijd of geld hebt om het onderzoek zelf te doen, kun je een ontwerper inhuren die het voor je doet.

Een wandeling kan de tuin in afzonderlijke zones verdelen. Het kan een verborgen pad zijn naar een afgelegen tuingebied. Een wandeling kan gemaakt worden van elk duurzaam bouwmateriaal dat bestand is tegen veranderingen in temperatuur, vocht en vriesbelasting. Als je het pad van tijd tot tijd wilt veranderen, verplaats dan gewoon tegels en maak het nieuw. Je hebt een geweldige buitenruimte om te ontspannen. En het beste deel? Er is geen grote ruimte nodig om het te bouwen!

In Sonoma, Californië, wilde Wendy Owen dat haar eigendom zou aanvoelen als een rustiek Frans dorp. Om dit te bereiken heeft ze stenen paviljoens, vrijstaande tuinhuisjes en buitenkeukens ingebouwd. Om nog meer toe te voegen aan de moderne sfeer, huurde ze Catherine Kwong in, een landschapsontwerper. Het minimale landschap accentueert het spectaculaire uitzicht, terwijl het niervormige zwembad de organische vormen van de planten in de buitenruimte weerspiegelt.

Het planten van bloemen in een verhoogd bed maakt het gemakkelijker om toegang te krijgen tot de plantenwortels en te onderhouden. Verhoogde bedplanten houden de planten ook op een lagere hoogte, wat de toegang vergemakkelijkt. Het planten van bloemen en groenten in dezelfde pot verhoogt ook de productiviteit van de planten. Zo heb je het hele jaar door een continue aanvoer van verse groenten en bloemen. Je kunt ze ook mengen met groenten voor een overvloedige oogst. Het is een win-winsituatie!

Bij het kiezen van de kleuren voor je tuin en terras heb je de mogelijkheid om een ​​kleurenschema te maken op basis van het seizoen en het weer. Denk in het voorjaar bijvoorbeeld aan rood, wit en blauw. Hoewel je lavendel kunt gebruiken, gebruik geen sinaasappel, omdat dit het effect zal doden. De kleuren in de zon zijn blauw en rood. Als u er de voorkeur aan geeft om een ​​veranda of een serre op te nemen, kunt u met plastic beklede panelen aan de randen toevoegen.