Hoe u uw gezin gezonder kunt laten eten door te tuinieren

May 24, 2022 Tuinieren
Planting and gardening concept - seedling and plants ready for planting with garden tools

Een van de beste manieren om uw gezin gezonder te laten eten, is door het zelf te verbouwen. Het is leuk en de moeite waard om je eigen groenten te verbouwen. U moet echter eerst weten welke groenten en kruiden uw gezin zal eten. Als je een beperkte ruimte hebt, begin dan met het telen van groenten die het meeste inkomen opleveren. Misschien wil je speciale groenten proberen te kweken of zelfs een combinatie van beide. Hier zijn enkele tips om u op weg te helpen.

De aantrekkingskracht van tuinieren is veelzijdig en enorm. Van de creatieve impulsen die in de tuin worden uitgeoefend tot het spirituele leven van de eigenaren, tuinieren kan veel verschillende mensen aanspreken. Voor veel mensen is tuinieren een uitdrukking van hun waarden en een uitlaatklep voor hun artistieke en spirituele impulsen. Een tuin is een plek om na te denken over het eigen leven en om verbinding te maken met anderen. En het is ook een uitstekende manier om een ​​beetje aan lichaamsbeweging te doen.

Er zijn veel voordelen aan tuinieren voor kinderen. Het leert hen nieuwe vaardigheden en helpt hen de natuur en wetenschap te begrijpen. Kinderen kunnen tijdens het tuinieren allerlei leuke activiteiten ondernemen, van planten en mulchen tot wieden en koken. Zorg ervoor dat het gebied rond de tuin veilig is voor kinderen om te spelen. Denk er altijd aan om hen veiligheidsuitrusting en geschikte kleding voor buitenactiviteiten te geven. De tuin moet een plaats zijn die vrij is van gevaren en vrij van obstakels en gevaren.

Slakken zijn een andere plaag die problematisch kan zijn. Slakken kunnen bijvoorbeeld ziekteverwekkende organismen en parasieten herbergen. Als je dit probleem wilt vermijden, kun je overwegen om planten te kweken die resistent zijn tegen slakken. Je moet ook dode en zieke vegetatie uit de tuin verwijderen. Als je wilt dat je groenten het meest voedzaam zijn, kun je pesticidenzeep kopen bij een tuincentrum. Zorg er ten slotte voor dat je je groenten oogst als ze klaar zijn.

Onderzoek heeft aangetoond dat tuinieren tal van gezondheidsvoordelen heeft. Het verbetert de stemming, verhoogt het gevoel van eigenwaarde en verhoogt de fysieke kracht. Het vermindert ook stress en kan zelfs het risico op depressie verlagen. Het is ook een goede bron van matige lichaamsbeweging. Volgens Raychel Santo, senior onderzoeksprogrammacoördinator van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, kan tuinieren het risico op veel gezondheidsproblemen helpen verminderen. Je moet tuinieren ook beschouwen als een manier om te ontstressen na een stressvolle situatie.

De antieke wereld is al sinds de oudheid beïnvloed door tuinieren. Enkele van de vroegste tuinen in de westerse wereld waren de werken van de tuinen van Ptolemaeus in Alexandrië. Vervolgens bracht Lucullus de tuintraditie naar Rome. De rijkste Romeinen legden uitgestrekte tuinen aan, waarvan sommige nog steeds in puin liggen. Byzantium, waar ze populair waren, zette de tradities van tuinieren voort. In China ontstond een aparte traditie die naar Japan werd overgebracht. In Japan ontwikkelden tuinen zich tot aristocratische miniatuurlandschappen met vijvers, of de harde zentuinen die gewoonlijk met tempels worden geassocieerd.

De koudste klimaten worden gedefinieerd door USDA zones 9 en lager. Een kas is een vierzijdig frame met een heldere bovenkant. Het helpt de bodemtemperatuur te verhogen ten opzichte van de omgevingstemperatuur, waardoor een langer groeiseizoen mogelijk is. Het helpt ook om de oogstseizoenen te verlengen door samen zaden of voedselgewassen te planten. Planten die bestuivers aantrekken zijn dichtbij. Een andere goede tuintip is om compost te maken van ontbonden plantaardig materiaal. Compostering helpt de bodemvoedingsstoffen aan te vullen, bodembiologie in het teeltgebied te introduceren en afval op de stortplaats te verminderen.