Tuinontwerp – De kunst om uw ruimte uw eigen te maken

May 24, 2022 Tuininrichting
Gardener hands picking and planting vegetable plant in the garden

Garden Design is de kunst om je ruimte eigen te maken. Het lastigste is om op je eigen instinct te vertrouwen en te experimenteren. Maar met een beetje begeleiding kan het proces ongelooflijk lonend zijn. Hier zijn enkele tips voor het creëren van een intieme tuin. Lees verder om meer te weten te komen over deze kunst. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt! En als je nog geen tuin hebt, begin er dan zeker vandaag nog een te plannen! Hopelijk helpen deze tips je bij het bedenken van een origineel en uniek ontwerp voor je buitenruimte.

U moet om verschillende redenen oppervlakken kiezen voor paden en toegangspunten. Een tuin die bedoeld is voor openbare toegang, kan bijvoorbeeld harsgebonden grind vereisen. Houd ook rekening met esthetisch oordeel en ontwerptalent bij het selecteren van de juiste planten voor uw tuin. Gazons worden vaak gezien als een essentieel onderdeel van een gematigde westelijke tuin, maar een tuinontwerper kan andere oppervlakken voor zijn tuin kiezen, zoals steen of baksteen. Door contrasten te creëren tussen de materialen die in een tuin worden gebruikt, ontstaat een visueel aantrekkelijk ontwerp.

Voordat u begint met het ontwerpen van uw tuin, moet u een budget opstellen. Zoek uit hoeveel u aan het project kunt uitgeven en zoek naar manieren om geld te besparen. De duurste delen van een tuin zijn de muren, trappen en hellingen, grenzen, patio’s, paden en sierbeplanting. Houd er rekening mee dat deze elementen meestal meer tijd nodig hebben om te voltooien dan andere, dus het is het beste om te beginnen met de botten van de tuin voordat u sierplanten en potten toevoegt.

Een verscheidenheid aan vormen en kleuren zorgt voor een aangenaam effect. Het gebruik van herhaling is belangrijk, maar niet in die mate dat er visuele chaos ontstaat. Hoewel een tuin met te veel kleur en variatie verwarrend kan zijn, zal herhaling van een enkele vorm helpen om een ​​ritme te creëren en eentonigheid te voorkomen. Zo zorgt een statige stoet van schaduwbomen voor een gevoel van beweging. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat kleuren en vormen niet bij elkaar hoeven te passen; dezelfde planten kunnen samen mooi staan.

Cottage tuinen zijn een ander type tuin. Ze gebruiken een informeel ontwerp en traditionele materialen en hebben een lange geschiedenis. Deze tuinen begonnen in de jaren 1870 in Engeland populair te worden als reactie op de formele tuinen van het Victoriaanse Engeland. Hoewel ze misschien geen formele structuur bevatten, zijn ze gevuld met charme en gratie. De stijl is een reactie op de romantische tuinthema’s van het Victoriaanse tijdperk. Cottage-tuinen zijn intiem en ontspannen en vertrouwen op charme en gratie om bezoekers aan te trekken.

Zonlicht kan een grote rol spelen in de uitstraling van uw tuin. Afhankelijk van uw klimaat, hangt het type planten dat u kunt kweken af ​​van de hoeveelheid licht die beschikbaar is. De tuin ziet er mooier uit als deze meer zonlicht krijgt. Maar als u geen controle heeft over de hoeveelheid licht, moet u wellicht andere aspecten van de tuin aanpassen om deze uitnodigender te maken. Dus de eerste stap bij het plannen van een tuin is om uw huidige omstandigheden te beoordelen en te beslissen hoeveel zon en schaduw u aankan.